Seniori osvojili srebra na PH 2022. u maču

Na Prvenstvu Hrvatske 2022. u maču održanom u Splitu u seniorskim kategorijama natjecali su se Maurizio Bogović, Jana Kuna i Lara Petković.

U seniorima je nastupio Maurizio Bogović koji je s četiri pobjede direktno ušao među 16 najuspješnijih natjecatelja, Pobjedama nad Jurajem Dabićem, Filipom Horvatom i Markom Šimunkovićem izborio je finale u kojem je poražen od Splićanina Jakova Šole rezultatom 15-8.

U seniorkama su se natjecale Jana Kuna i Lara Petković. Jana je u kolu imala tri pobjede, a Lara dvije čime su se obje natjecateljice kvalificirale u eliminacijski dio natjecanja među 8 najuspješnijih. Lara je zaustavljena od Andree Majdandžić u borbi za medalju. Dok je Jana pobijedila Viktoriju Vučković Soković za medalju, a izborila je finale pobjedom nad Andreom Majdandžić rezultatom 9-8. U finalu je na kraju poražena od Splićanke Lare Delić.

Čestitamo Mauriziju i Jani na osvojenim srebrnim medaljama!

Jana se natjecala i u kategoriji mlađih seniorki. U kolu je ostvarila tri pobjede čime se kvalificirala direktno među 8 najuspješnijih natjecateljica. Borbu za medalju je izgubila od Splićanke Ane Galić u napetoj borbi koja je završila rezultatom 15-14.